Skårkimassivet runt.

et här är berättelsen om, eller snarare dagboken från en fjällvandring i SAREK sommaren 1989.

Vi som vandrade var, jag, Claes Nygårdh, vidare Gunnel Nygårdh, AnnaLena Arvidsson, Petter Eriksson och Lena Gillqvist. Hela gänget består av scoutledare och f.d. scoutledare från Södertälje, så friluftsvana saknade ingen av oss. Jag och Gunnel hade däremot inte gått i fjällen förr.

Planeringen startade i början av April. Då träffades vi hemma hos Petter i Uppsala. Sedan hade vi planeringsträffar hos var och en av dom övriga deltagarna, under våren och försommaren. Bortsett från den vanliga planeringen av färdväg och kommunikationer gick mycket tid åt till att planera maten. Dels på grund av Gunnels allergi och dels av kulinariska skäl beslutade vi oss för att torka all mat själva.

Under sista veckan innan avresan träffades vi två kvällar. Dels onsdagen, då vi handlade maten. Och dels torsdagen, hemma hos Petters föräldrar, då vi delade upp den gemensamma packningen. Vi delade upp: mat, stormkök, bränsle, tält, sjukvårdsutrustning och
Köp fjällkartan på AdLibris för bara 84kr styck Köp Grundstens bok om Kungsleden på AdLibris för bara 145kr Köp Grundstens bok om Sarek på AdLibris för bara 145kr
reparationsutrustning. Det gemensamma vägde drygt 7 kg per person. Efter uppdelningen bjöd Petter på grillat Vildsvin och Tyskt öl.

Så kom då äntligen dagen som vi gått och väntat på. Vi packade det sista och lämnade ner barnen till Gunnels mor, som skulle ta hand om dom när vi var borta. Den här gången skulle vi inte behöva stressa. ( trodde vi ja ) Raskt in i handlingen:

(Se karta över färdvägen nedan. Klicka för större karta.)